Kako smršaviti, Vježbanje, Weight loss/ mršavljenje

4 razloga zbog kojih biste trebali početi vježbati

Svatko od nas je barem jednom u životu pomislio ili rekao: “Počinjem od sutra”, “Nemam vremena” ili “Ne da mi se danas, nemam volje”. Naravno, svaki put je teško početi, pogotovo kada se sjetimo upale mišića ili da je izvođenje nekih vježbi bolno. Međutim, kada shvatite koliko je vježbanje korisno, počet ćete vježbati već danas.

Ovo su razlozi zašto bi trebali:

 

#1. Vježbanjem ćete imati jače kosti

Svaka fizička aktivnost čini čuda za naše tijelo i zdravlje. Naravno, uvijek pazite da s vježbanjem počnete polako i u skladu sa vašim godinama, mogućnostima i težinom. Nema smisla da se previše forsirate jedan dan i nakon toga odustanete od svega.

Što više vrijeme bude odmicalo, vaše kosti će postati sve jače što je pogotovo važno kao prevencija za neku pozniju dob.

#2. Vježbanjem ćete imati više energije

Kada vježbanje pretvorite u naviku, imat ćete više energije i za svakodnevne aktivnosti. Lakše ustajanje, bolja pokretljivost i smanjen osjećaj umora dolaze kao nagrada za trud i vježbanje.

 

#3. Ako vježbate, bolje ćete spavati

Kvalitetniji i duži san je posljedica redovitog vježbanja. Možete očekivati da ćete biti opušteniji i pravilnije disati. S druge strane, postoji mogućnost da nećete moći zaspati ukoliko vježbate neposretno prije spavanja. Iz tog razloga, preporučljivo je vježbati ujutro ili popodne, odnosno, nekoliko sati prije odlaska na spavanje.

 

#4. Vježbanjem do hormona sreće

Svaka fizička aktivnost pomaže u regulaciji krvnog tlaka i hormonalne ravnoteže, a ima pozitivan utjecaj na samopouzdanje, smanjuje anksioznost i osjećaj napetosti. Osim navedenog, nakon svake fizičke aktivnosti smo sretni jer znamo da smo učinili nešto dobro za sebe, zar ne?